پاسپورت اروپایی

0

پاسپورت اروپایی دارایی ارزشمندی است که به دارنده آن آزادی سفر، کار و زندگی در هر یک از 27 کشور عضو اتحادیه اروپا را می دهد. اخذ پاسپورت کشورهای اروپایی می‌تواند پروسه ای پیچیده باشد که شامل رعایت برخی الزامات در مراحل مختلف قانونی است. با این حال پس از به دست آوردن پاسپورت یکی از کشور های اروپایی، دنیایی از فرصت ‌ها برای افرادی که به دنبال کشف فرهنگ‌ های جدید، فرصت‌ های شغلی یا صرفاً لذت ‌بردن از مزایای شهروندی اتحادیه اروپا هستند، به وجود می‌آید. در این مقاله روش ‌های دریافت پاسپورت کشورهای اروپایی را بررسی می‌کنیم و نکات مفیدی را برای کمک به شما در جهت موفقیت در این پروسه ارائه خواهیم داد.

فرم مشاوره تخصصی و رایگان

فرم تماس با ما

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

درباره پاسپورت اروپایی بیشتر بدانید

پاسپورت کشورهای اروپایی، گذرنامه‌ای است که توسط کشوری صادر می‌شود که عضو اتحادیه اروپا است. این پاسپورت به دارندگان اجازه می‌دهد تا آزادانه در داخل اتحادیه اروپا و برخی دیگر از کشورهای اروپایی بدون نیاز به ویزا سفر کنند. با پاسپورت اتحادیه اروپا، می‌توانید به خدمات عمومی مانند مراقبت‌ های بهداشتی و آموزش در هر یک از کشورهای اتحادیه اروپا دسترسی داشته باشید. شما می توانید در هر کشور اتحادیه اروپا کار و تحصیل کنید و مانند افراد محلی از فرصت ‌های برابر برخوردار باشید.

1

پاسپورت اتحادیه اروپا در بین کشورهای خارج از اتحادیه نیز از اعتبار بالایی برخوردار است؛ بنابراین کشورهای خارج از اتحادیه بدون دریافت ویزا، از دارندگان پاسپورت کشورهای اروپایی در کشور خود استقبال می‌کنند. به این معنی که می‌توانید راحت ‌تر به این کشورها سفر کنید. توجه داشته باشید که مزایا اخذ پاسپورت اروپایی ممکن است بسته به کشور خاصی که پاسپورت اروپایی شما را صادر کرده است، متفاوت باشد.

معرفی کشورهای عضو اتحادیه اروپا

اعضای اتحادیه اروپا شامل 27 کشور هستند که بر اساس توافقات سیاسی و اقتصادی متحد شده‌اند. بهتر است بدانید که اکثر این کشورها در اروپا واقع شده‌اند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا عبارت از: اتریش ، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایرلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، لهستان. پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا و سوئد است.

روش‌ های اخذ پاسپورت اروپایی

روش ‌های مختلفی برای اخذ شهروندی اروپا وجود دارد که در ادامه مروری کلی بر متداول‌ترین روش‌ های اخذ پاسپورت کشورهای اروپایی ارائه می‌دهیم و بهترین روش ها را به شما معرفی می نمائیم.

روش سرمایه‌ گذاری

یکی دیگر از راه ‌های اخذ پاسپورت برای ایرانیان، سرمایه‌گذاری است. برخی از کشورهای اتحادیه اروپا از طریق سرمایه‌گذاری، به افراد اقامت دائم می دهند که به واسطه آن افراد می‌توانند مضاف بر زندگی در آن کشور، بیزینس مد نظر خود را راه اندازی نموده و کار کنند. در روش سرمایه گذاری افراد می توانند پس از حدود 6 سال زندگی در اکثر کشور اروپایی، برای اخذ پاسپورت آن کشور اقدام نمایند. لازم به ذکر است بدانید اخذ پاسپورت، مستلزم تسلط نسبی فرد متقاضی به زبان کشور مورد نظر می باشد.

روش تمکن مالی

قانون تمکن مالی یا خود حمایتی امروزه روشی بسیار محبوب و پر متقاضی می باشد. در این روش شما نیازی به انتقال و صرف سرمایه خود نخواهید داشت. فقط باید اثبات نمائید فردی با تمکن مالی قوی بوده و قصد دارید اقامت یک کشور اروپایی را دریافت کنید. در این روش شما اجازه کار در کشور مخاطب را ندارید، زیرا که خود را به عنوان یک فرد متمکن معرفی نموده اید. اما خودتان می توانید کسب و کاری راه اندازی کرده و افرادی را نیز استخدام نمایید و به صورت کار آفرین فعالیت داشته باشید.

اخذ اقامت با روش تمکن مالی در ابتدا به صورت موقت می باشد که با توجه به قوانین هر کشور تا 5 سال تمدید می شود و افراد می توانند پس از پایان 5 سال برای اخذ اقامت دائم و سپس برای دریافت پاسپورت نیز اقدام نمایند. تسلط نسبی به زبان هر کشور برای اخذ پاسپورت الزامی است. در حال حاضر موسسه حقوقی سام افتخار دارد به صورت تخصصی در زمینه اخذ اقامت تمکن مالی فرانسه ، یونان و اسپانیا شما را همراهی نماید.

روش تحصیلی

یکی از روش های پر تقاضا در بین افرادی که قصد مهاجرت به اروپا دارند، روش تحصیلی می باشد. برای تحصیل در اروپا دانشجویان می توانند در مقاطع و دانشگاه های مختلف به تحصیل بپردازند. تحصیل در دانشگاه های اروپا به زبان انگلیسی و همچنین به زبان آن کشور نیز امکان پذیر است، بنابراین اخذ پاسپورت اروپا از طریق تحصیل می تواند یکی از گزینه های مناسب برای دریافت شهروندی اروپا باشد. اما می بایست بدانید تحصیل در کشور های اروپایی به تنهایی منتهی به اخذ پاسپورت نمی گردد و افراد باید پس از پایان تحصیل خود برای کار اقدام نموده و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل نمایند سپس با زندگی و کار در آن کشور می توانند برای اقامت خود اقدام نموده و پس از چندین سال برای اخذ پاسپورت نیز اقدام نمایند.

2 1

روش کاری

ویزای کار یکی از پر طرفدارترین روش های مهاجرت محسوب می شود. برای اخذ ویزای کار اروپا فرد متقاضی باید شرایط لازم برای دریافت این نوع ویزا را داشته باشد. بهتر است بدانید که با اخذ ویزای کار اروپا، این امکان را دارید تا بلوکارت اتحادیه اروپا را نیز دریافت نمایید در این صورت می توانید در هر کشوری از اتحادیه اروپا مشغول به کار و زندگی شوید. دو نوع ویزای کار در اتحادیه اروپا وجود دارد که فرد متقاضی می تواند از طریق یکی از این دو روش، اقامت خود را دریافت کند. افراد با اخذ ویزای کار و زندگی در کشور های اروپایی می توانند در ابتدا اقامت و پس از پایان چندین سال زندگی و کار در آن کشور برای اخذ پاسپورت اقدام نمایند.

روش ازدواج

ایرانیان می‌توانند از طریق ازدواج با شهروند یکی از کشور های اروپایی، پاسپورت دریافت کنند. این روش مستلزم آن است که زوجین برای مدت معینی با هم زندگی کنند تا اینکه همسر ایرانی بتواند درخواست تابعیت کند. لازم به ذکر است که هر کشور اروپایی قوانین و الزامات خاص خود را برای پذیرش، تابعیت، پروسه اقامت و اخذ پاسپورت دارد.

روش تولد

تولد راه دیگری برای اخذ اقامت و تابعیت کشورهای اروپایی محسوب می‌شود. اخذ شهروندی، تابعیت و اقامت برای کودکان تازه‌ متولد شده کار بسیار راحتی است؛ تنها کافی بوده که تا پس از تولد نوزاد، مراحل اداری مثل تکمیل چند فرم و ارسال تقاضای رسمی را طی کنید. بعد از آن فرزند شما برای به ‌دست‌ آوردن اقامت کار خیلی دشواری را نخواهد داشت و به ‌سادگی در همه طول عمر خود از مزایای شهروندی سرزمینی که در آن متولد شده است بهره‌مند خواهد شد.

لازم به ذکر است بدانید اخذ پاسپورت در وهله اول برای فرزندانی که از پدر و مادر ایرانی در اروپا متولد می شوند، امکان پذیر نمی باشد زیرا اکثر کشور های اروپایی از قانون خون پیروی می کنند بنابراین فرزندان متولد شده از پدر و مادر ایرانی همان اقامت را به تبع از والدین خود دریافت می کنند و پس از دریافت اقامت دائم می توانند برای اخذ پاسپورت کشور مورد نظر اقدام نمایند.

روش پناهندگی

ایرانیانی که به‌ عنوان پناهنده در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا به رسمیت شناخته شده‌اند، ممکن است پس از یک دوره زمانی معین واجد شرایط شهروندی شوند. ذکر این نکته ضروری است که هر کشور اتحادیه اروپا شرایط خاص خود را برای اخذ تابعیت دارد و توصیه می‌شود قبل از پیگیری هر یک از این روش ‌ها با وکلای مهاجرت مشورت کنید. پناهندگی، روشی غیر قانونی است و به هیچ عنوان از جانب موسسه حقوقی سام پیشنهاد نمی گردد.

مراحل دریافت پاسپورت اروپایی

برای دریافت پاسپورت کشورهای عضو اتحادیه اروپا، باید اقامت یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا را داشته و یا حق شهروندی از طریق نسب یا ازدواج را داشته باشید. می بایست مدارک هویتی مانند شناسنامه یا کارت شناسایی و مدرک شهروندی یا اقامت در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا را ارائه دهید. اگر از قبل، شهروند یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیستید، می بایست از طریق روش های متناسب با شرایط خود برای دریافت اقامت و سپس اخذ تابعیت و پاسپورت اقدام نمائید. پس از اخذ تابعیت، می‌توانید از طریق سفارت یا کنسولگری کشور خود برای دریافت گذرنامه اقدام کنید.

در برخی موارد، ممکن است از شما خواسته شود که داده ‌های بیومتریک مانند اثر انگشت یا اسکن تشخیص چهره را نیز ارائه دهید. ممکن است هزینه‌ هایی برای دریافت پاسپورت اروپایی وجود داشته باشد که بسته به کشور و نوع پاسپورت درخواستی متفاوت است. زمان ‌های پردازش بسته به کشور می‌تواند متفاوت باشد. به ‌طورکلی پروسه دریافت پاسپورت می‌تواند پیچیده و زمان ‌بر باشد؛ اما اگر می‌خواهید از مزایای شهروندی اتحادیه اروپا لذت ببرید و آزادانه در سراسر اروپا سفر کنید، ارزشش را دارد.

بهترین کشور برای گرفتن پاسپورت اروپایی کدام کشور است؟

بهترین کشور برای دریافت پاسپورت در نهایت به شرایط شخصی فرد بستگی دارد. برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا، پرتغال جزء محبوب ترین گزینه ‌ها برای دریافت پاسپورت از کشورهای اروپایی می باشد. پرتغال یک برنامه ویزای طلایی ارائه می‌دهد که به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد در ازای سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات این کشور، اقامت خود را دریافت کنند و پس از حدود 6 سال برای اخذ پاسپورت پرتغال اقدام نمایند.

اخذ پاسپورت اروپایی از روش هایی که مطرح گردید، امکان پذیر است اما لازم به سپری نمودن زمان بسیار و قبولی در آزمون مربوطه و همچنین تسلط بر زبان آن کشور دارد. در حال حاضر افرادی که تمایل به اخذ تابعیت یا پاسپورت دوم دارند، می توانند بدون شرط زبان در کوتاه ترین زمان ممکن برای اخذ پاسپورت اقدام نمایند. در حال حاضر تنها کشوری که ایرانیان می توانند به صورت اهدایی و یا سرمایه گذاری پاسپورت دریافت کنند، کشور دومینیکا می باشد. از لحاظ رنکینگ جهانی، پاسپورت دومینیکا یکی از معتبر ترین پاسپورت ها می باشد و با دریافت این پاسپورت می توان به بیش از 145 کشور بدون ویزا سفر نمود ، که تمامی کشور های عضو اتحادیه شنگن را نیز شامل می شود.

فرم مشاوره تخصصی و رایگان

فرم تماس با ما

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

جمع بندی

دریافت پاسپورت از کشورهای اروپایی می‌تواند برای بسیاری از افراد یک رویداد تغییر دهنده در زندگی باشد. این موضوع مزایای متعددی از جمله امکان سفر آزادانه در اتحادیه اروپا، کار و تحصیل در هر کشور اتحادیه اروپا و دسترسی به مراقبت‌ های بهداشتی و خدمات اجتماعی را فراهم می‌کند. بهترین کشور برای دریافت پاسپورت اروپایی به شرایط و ترجیحات فردی بستگی دارد. تحقیق در مورد گزینه‌های مختلف و مشاوره با متخصصان حقوقی موسسه بین‌المللی سام می‌تواند به تعیین بهترین مسیر برای اخذ شهروندی اتحادیه اروپا کمک کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات موسسه حقوقی سام